1/2019 Oodi masturboimiselle

Masturbaatio, asia, joka on olemassa, siitä puhutaan, mutta kuitenkin siitä vaietaan, aivan kuin se ei olisi sallittua, aivan kuin se olisi jollain tavalla luonnotonta ja likaista. Miesporukassa masturboimisesta puhutaan ronskillakin kielellä, ehkä osittain osaltaan huumori mielessä. Mutta entäpä naiset? Ei naiset istu tyttöporukassa viinilasi kauniisti kädessä ja käytä sanoja masturboida tai runkata. 

Pelataanpa ajatus leikkiä, vaihdetaan hetkeksi miesten ja naisten osia. Karskit miehet istuvat ukkoporukassa juoden sivistyneesti viiniä ja keskustelevat siitä, miten töissä menee, miten lapset voivat, miten kotona sujuu ja kuka on testannut uutta ihonhoito sarjaa. Naiset taas hörppivät olutta ja puhuvat runkkaamisesta ”Oli pakko käydä kädellä ennen lähtöä tänne.” Varmasti tässä jokin särähtää lukija korvaan. Kyseessä lienee stereotypia, joka on omiaan luomaan mielikuvaa siitä, että naiset eivät vaan masturboi. Kyllä masturboi. Ja siinä ei ole mitään väärää, kiellettyä, luonnotonta tai likaista.

Tutkimukset osoittavat, että 75% naisista masturboi vähintään kerran kuukaudessa. Seksivälineitä käytetään yleisesti masturboimisessa, mutta masturboidaan myös ilman seksivälineitä. Miehistä taas 90% masturboi kerran kuukaudessa. Ja miehillä on masturboimisella olevan selkeitä positiivisia terveysvaikutuksia. Masturbointi on miehillä suositeltavaa eturauhasen tulehduksen ehkäisyssä ja hoidossa.

Masturboiminen on myös turvallinen ja helppo tapa saada nautintoa ja seksuaalista tyydytystä, siitä ei ole haittaa. Se on myös erinomainen tapa tutustua omaan kehoon ja sen erilaisiin reaktioihin. Masturboiminen parisuhteessa ei ole välttämättä seksin korviketta, joten sitä voi harrastaa aivan puhtaalla omalla tunnolla. Masturboimisesta voi tehdä itselleen oman juhla hetken ja antaa nautinnollista aikaa itselleen. Masturboiminen on viimekädessä sitä, että harrastat seksiä rakastamasi ihmisen kanssa. 

Naisilla, jotka kärsivät orgasmi ongelmista, on masturboiminen lähes ensisijainen asia, jolla orgasmia lähdetään etsimään. Masturboiminen on lempeä ja nautinnollinen tapa tutustua omaan kehoon, oppia huomaamaan, mikä tuottaa mielihyvää ja mikä taas ei niinkään sytytä.

Masturboimisen määrä on hiljalleen kasvussa kaikissa ikäryhmissä ja kaikilla sukupuolilla, vaikka edelleenkin miehet pitävät kärkipaikkaa. Masturboimisen lisääntymisellä ei ole suoraa yhteyttä siihen, että suomalaisten yhdynnät olisivat vähentymässä. Kiireinen elämän tapa, vähentynyt aika parisuhteelle ovat omiaan vähentämään seksin harrastamista.

Sen lisäksi, että masturboiminen tuottaa mielihyvää itselle, voi myös kumppani syttyä siitä, kun näkee puolisonsa masturboivan ja lopulta laukeavan. Ja tämä puolison syttyminen voi ajattaa uudelle kierrokselle, mikäs siinä.

Masturboimisesta voi ja pitää puhua, se on täysin luonnollinen asia, siinä ei ole mitään rumaa ja hävettävää. Seksuaalisuudesta vaikeneminen vääristää ihmistä. Eikä masturbointi ole uhka parisuhteelle, se saattaa olla jopa rikastus parisuhteeseen ja parisuhteen pelastus.

Verkkokauppa on pullollaan erilaisia välineitä, joilla voi tuottaa nautintoa itselle, löytyy niin naisille kuin miehille. Kokeilemalla ja itseään tutkimalla tuotteista varmasti löytyy jokaiselle jotakin. 

Tehdäänkö yhdessä tästä kuusta nautinnon kuukausi, panostetaan itseemme, meidän omiin haluihin ja fantasioihin. Unohdetaan iän ikuinen rentouttava jalkakylpy, kun halutaan ottaa omaa aikaa. Vaihdetaan poreilevan lämmin vesi kokonaisvaltaiseen seksuaaliseen nautintoon ja toivon mukaan useisiin orgasmeihin. Onhan sanomattakin selvää, että mitä enemmän nautintoa ja orgasmeja saa, sitä enemmän seksuaaliset halut heräävät.

Oodi masturboimiselle ja nautinnolle!

 

Kirjoittaja on Mari Laurila, sairaanhoitaja ja seksuaalineuvoja