3/2019 Peppuseksi

PEPPUSEKSI, UHKA VAI MAHDOLLISUUS?

Anaaliseksi, peppuseksi, kakkoseen, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Peppuseksi myös jakaa selkeästi mielipiteitä, siitä joko pidetään tai siitä ei pidetä. Ajatuksena peppuseksi saattaa tuntua ensikertalaiselle pelottavalta, jopa kuvottavalta, mutta valmistautumalla oikein, voi kokemus olla hyvinkin miellyttävä. Jokainen saa itse päättää, antaako peppuseksille mahdollisuuden. Kasvatuksen tuloksena peppuseksi on joidenkin ihmisten mielestä kiellettyä ja väärin. Asia on tabu. Juuri sen takia asia vaatii tapetille nostamista, jotta tabut murtuisivat. 

Avaan anaaliseksiä tässä kirjoituksessa pala palalta, anatomiasta mielihyvään. Iloista matkaa peppuseksin maailmassa.

Anaaliseksi – mitä sillä tarkoitetaan

Anaaliseksillä tarkoitetaan peräaukkoon keskittyvää seksuaalista kanssakäymistä. Yleisin muoto anaaliseksistä on anaaliyhdyntä. Anaaliseksiksi luetaan myös peräaukon ja peräsuolen hyväilemistä sormilla tai leluilla mielihyvää tuottavassa tarkoituksessa.

Anaaliseksi poikkeaa tavallisesta emätinyhdynnästä. Siinä missä emätin joustaa ja venyy, tulee anaaliseksissä olla varovaisempi. Peräsuolella ei ole myöskään luontaista taipumusta kostua, kuten emättimellä, joten liukuvoiteen käyttöä ei voi ikinä anaaliseksissä puhuttaessa korostaa liikaa.

Anatomiaa

Peräaukonkanava on noin kolme senttiä pitkä limakalvoputki. Sen uloimmassa osassa sijaitsee tahdonalainen rengaslihas, jonka supistusvoimaa voi tietoisesti supistaa ja höllentää. Sisemmän osan ympäröi tahdosta riippumaton hermoston alainen rengaslihas, jonka aukeamista säätelee hyvin pitkälti tunteet. Pelko, jännitys ja ahdistus saavat tämän lihaksen supistumaan voimakkaasti. Pitkäaikainen rengaslihaksen sopiva venytys saa sen lopulta kuitenkin venymään ja näin ollen peräaukon kanava aukeaa. Peräsuoli avautuu peräaukon kanavan jälkeen sisäpuolelta ja suuntautuu kohti napaa. Sen limakalvo on ohutta, eikä siinä ole laisinkaan kipu- tai tuntoaisteja. Tosin emättimen seinämä on naisilla välittömästi kiinni peräsuolessa. Samoin miehillä peräsuolen kautta voi koskettaa ja stimuloida eturauhasta ja välilihaa. Tällä alueella on naisilla kuin miehilläkin kuuluisa seksuaalisesti herkkä alue eli ns. G-piste. On myös hyvä tietää, ettei ole aiheellista työntyä kovin syvälle peräsuoleen, paras puristus on vain noin 3 cm:n matkalla, sen jälkeen suoli on väljä ja ontto.

Peppuseksi – tiimityötä parhaimmillaan 

Naisilla, jotka eivät ole aikaisemmin anaaliseksiä kokeilleet, on pelko kivusta. Peppuseksin ei kuulu olla kivuliasta, eikä se aina tee kipeää. Kun kumppanin kanssa puhutaan peppuseksistä avoimesti, se poistaa turhia jännitteitä. Asian kanssa ei myöskään ole kiire, eikä kumppanin tulisi missään olosuhteissa painostaa anaaliyhdyntään.

Ennen kuin ryhtyy peppuseksissä varsinaiseen toimintaan, on hyvä aloittaa omaehtoisesta peräaukon seudun ja hiljalleen sen sisäpuoliseen alueeseen tutustumisesta. Ennen kuin mitään laittaa peräaukosta sisään, on suoli hyvä tyhjentää (säästyy ikävältä sotkulta). Sormiin on hyvä laittaa liukuvoidetta. 

Peppuseksi on tiimityötä, ja sen tarkoituksena on tuottaa mielihyvää niin miehelle kuin naisellekin. Miehen ei tulisi vain puskea itseään sisään. Peppuseksi on syytä aloittaa aina hitaasti peräaukkoa rentouttaen. Kärsivällisyys kantaa tässä asiassa pidemmälle. Jos mies tekee peppuseksistä naiselle kivuliaan ja epämiellyttävän kokemuksen, he tuskin pääsevät enää uusinta kierrokselle. Ennen toimintaa kunnon lämmittely ja esileikki on enemmän kuin suotavaa, esileikin aikana ehtii maistella nautintoa, ehtii rentoutua. Kun kumppanin peräaukko on saatu rentoutettua, liukastettua kunnolla ja sormi on peräaukossa sisällä, voi tietoisesti kokeilla supistaa peräaukkoa. Alkulämpöjä ottaessa pepussa pyörittelevä liike tuntuu usein mukavammalta kuin työntävä. Kun peppuun viedään sisään lelu tai penis, olisi hyvä, jos pystyisit siinä vaiheessa olemaan täysin rentona, se vähentää kipua ja sisäänvienti sujuu paremmin. Kun peppuun mennään peniksellä tai lelulla, se tehdään AINA hitaasti ja varovaisesti ja kumppaniaan on kuunneltava tarkoin. Jos kumppani kertoo kivusta, on pysähdyttävä tai vetäydyttävä takaisin. Sanotaan, että liukkaria tulisi käyttää runsaasti anaaliseksissä. Kuinka paljon on sitten ”paljon liukuvoidetta”? Liukuvoidetta hierotaan ympäri penistä. Liukuvoidetta laitetaan myös sormia käyttämällä peräaukon suulle ja sisään. Liukuvoiteen kanssa tuskin voi liioitella. Sylki ei ole anaaliseksissä ikinä riittävä liukaste.

Jos tunnet kipua, se ei aina tarkoita, että olisi tapahtumassa jotain vaarallista tai peruuttamatonta. Kipu voi olla kehon viesti siitä, ettei peppu ole vielä valmis ottamaan mitään sisäänsä. 

Anaaliseksissä asennoillakin on merkitystä. Kun ensimmäisiä kertoja anaaliseksiä kokeilee, ei kannata lähteä yrittämään mitään pornofilmillä kuvattua peppuseksiä. Takaapäin-asento voi olla aloittelijoille ehkä turhan raju, sillä silloin naisella ei ole mitään kontrollia. Sen sijaan kyljellä makuu lusikka-asennossa voi olla miellyttävämpi. Silloin mies ei pääse työntymään niin syvälle. Lusikka-asennossa naisen on myös huomattavasti helpompi rentoutua. Vaihtoehtona on myös maata selällään. Silloin kannattaa pitää selkää notkolla, jolloin peppuseksi onnistuu anatomisesti – peräsuoli on nimittäin loivasti S-kirjaimen muotoinen. Ylöspäin kyyryssä oleva selkä vaikeuttaa sisään työntymistä ja saattaa aiheuttaa kipua. Kun kokemusta peppuseksistä tulee lisää ja homma alkaa tuntua tutulta ja turvalliselta, voi kokeilla takaapäin-asentoa. Takaapäin on helpoin tie saavuttaa peppuseksissä orgasmi.

Kun ollaan kumppanin kanssa anaaliyhdynnässä, yksi tärkeä sääntö on se, ettei pepussa ollutta sormea, penistä tai lelua tule viedä emättimeen ilman huolellista puhdistamista. Tämä on tärkeää siksi, että pepussa on erilainen bakteerikanta kuin emättimessä, eikä ole hyvä juttu viedä pepusta pöpöjä emättimeen.

Anaaliseksi on seksiä siinä missä suuseksi ja tavanomainen yhdyntä. Seksitaudit siis voivat levitä myös anaaliseksin kautta. One word: KONDOM! Kondomi on ainut asia (selibaatin lisäksi), joka suojaa seksitaudeilta. Jos näistä kahdesta suojautumiskeinosta tulisi valita ja suositella toista, niin itse suosittelen ehdottomasti kondomia selibaatin sijaan. 

Kiehtova G-piste

Mikä ihmeen G-piste? G-piste eli Gräfenbeerg-spot on erityisen erogeeninen alue naisilla emättimessä tai peräsuolen etuseinämässä. Peräsuolen kautta G-piste löytyy 2-2,5 cm syvyydestä peräsuolen etuseinämästä. Joillakin miehillä eturauhasen hieronta peräsuolen kautta voi laukaista ns. G-piste orgasmiin, jota on kuvailtu hyvinkin erilaiseksi verrattuna penistä stimuloimalla saatuihin orgasmeihin. Eturauhaselle löytyy myös erilaisia kiihotusleluja kuin myös naisen G-pisteen hierontaan. Joillakin naisilla G-pisteen stimulointi voi saada aikaan myös ejakulaation.

Leluilla lisämaustetta

Anaalipallot, -tangot ja -helmet voivat olla uusi miellyttävä tuttavuus. Erilaisia kokoja ja pintamateriaaleja on tarjolla runsaasti. Leluista löytyy myös käsikäyttöisiä sekä moottoroituja versioita. Kun hankkii ensimmäisiä peppuleluja, on syytä muistaa hankinnoissa maalaisjärki.

Anaalipallot on yhdistetty toisiinsa joustavalla nauhalla tai jäykällä muovilla. Ne ovat 3-5:n pallon jonossa, joko samankokoisia tai pallottain suurenevia. Pallojen laitto peppuun aiheuttaa peräaukon sulkijalihaksen liikkeen, joka tuntuu seksuaalisena mielihyvänä. Koko nauhan ulosveto orgasmin yhteydessä lisää orgasmin voimakkuutta.

Tarjolla on myös anaalitappeja.Anaalitappejakin löytyy erikokoisia ja erilaisesta materiaalista valmistettuja. On sileää pintaa sekä pintaa erilaisilla kuvioilla ja nystyröillä, on moottoroituja ja pumpattavia. Paras tapa aloittaa anaalitappien käyttö on pumpattava versio, sillä itse pumppaamalla voi säädellä anaalitapin koon. Anaalitappien tarkoituksena on kiihotusta ja mielihyvää käyttämällä voimistaa myös peräaukon hermoston ja lihaksiston seksuaalista herkkyyttä.

Anaalitappi emätinyhdynnän aikana on myös ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu. Yhdyntäliike saa aikaan tapin liikkeen peräaukossa, joka lisää naisen kiihotusta. Miehen kiihotusta lisää se, että pepussa oleva tappi ikään kuin tiukentaa emätintä. Tappi voi myös miellettävästi hangata emättimessä olevaa penistä.

Peppulelujen hankinnassa kannattaa käyttää samaa sääntöä, kuin ostaessa muitakin leluja: on aina plussaa jos pääset käsin koskettamaan lelua, jonka aiot hankkia. 

Mikä tekee peppuseksistä kivaa ja nautinnollista?

Peräaukon seudussa on paljon hermopäätteitä ja ne ovat yhteydessä niin naisen kuin miehenkin sukupuolielinten hermoalueille. Gynekologi Hilda Hutcherson on kirjoittanut ajatuksiaan anaaliseksistä YourTango-sivustolle. Hän uskoo, että mikäli nainen ei nauti peppuseksistä, on hänellä luultavasti huonoja kokemuksia. En pysty tätä täysin henkilökohtaisesti allekirjoittamaan, itse olen sitä mieltä, että kaikki eivät vaan pidä kaikesta. Hutcherson rohkaisee naisia rohkeasti kokeilemaan, ja tähän yhdyn itsekin, jollei kokeile, ei voi tietää nauttiiko anaaliyhdynnästä vai ei.

Miehet pitävät peppuseksistä koska he kokevat, että peräsuoli ympäröi peniksen tiukemmin kuin emätin ja siksi että nainen voi saada voimakkaamman orgasmin, kun G-pistettä stimuloidaan pepun kautta. Myös miesten eturauhasta voidaan stimuloida peräsuolen kautta, ja se jos mikä tuntuu taivaalliselta.

Kun anaaliseksi toteutetaan oikein ja turvallisesti, se voi olla molemmille osapuolille hyvinkin kiihottavaa ja nautinnollista. Asia kannattaa ottaa rohkeasti kumppanin kanssa puheeksi ja sitä kannattaa ainakin kokeilla, jos molemmat osapuolet siihen vain suostuvat ja haluavat.

Loppupäätelmänä voin sanoa, että peppuseksi ei ole uhka vaan se on ehdottomasti mahdollisuus. Jokainen saa itse päättää, antaako peppuseksille mahdollisuuden.

Kirjoittaja on seksuaalineuvoja Mari Laurila