Materiaalit ja allergiat

Catty's Party materiaali-info

Materiaaleja on monenlaisia myös seksileluissa ja erityisesti kondomeissa ne alkavat kiinnostaa viimeistään siinä vaiheessa, jos esim. tavallinen kaupasta ostettu kumi aiheuttaa allergisen reaktion. Kysymyksessä on tietysti kumiallergia ja silloin on syytä kiinnittää huomiota myös seksilelujen materiaaleihin, kun jonkun kivan tuotteen hankinta tulee ajankohtaiseksi. 

Neopreeni: Esimerkiksi tuotevalikoimassamme oleva erektiorengas Julian Stud Ring on neopreeniä, joka on synteettistä kumia, eli sitä ei ole tehty suoraan lateksista. Synteettiset kumit ovat yleensä maaöljypohjaisia. Neopreenista valmistetaan mm. sukelluspukuja. Jos on allerginen lateksille, voisi selvittää sopiiko neopreeni. 

Lateksi eli luonnonkumi: Lateksi on puukasveista saatavaa maitiaisnestettä. Luonnonkumista eli lateksista valmistetaan kautsua, jota sitten teollisuus käyttää (esim kondomeissa, käsineissä yms). Yleisesti kaikkein allergisoivin leluihin ja kondomeihin käytetyistä materiaaleista. Verkkokaupassamme tai tuote-esittelyssä voit valita myös lateksittoman kondomivaihtoehdon. 

Silikoni: Allergioita ja kestävyyttä ajatellen aina varmin valinta on ottaa silikonista tehty tuote. Laadukkaat silikoniset tuotteet ovat tehty lääketieteellisestä silikonista ja niille on aniharva allerginen. Halpa silikoninen tuote voi olla sekoite, joten varmista ostaessasi valmistajan infosta, onko kysymyksessä todella silikoni vaikka paketin päällä niin lukisikin. 

TPE-elastomeeri: Osa erektiorenkaista ja "penispaidoista" on tehty TPE-elastomeeristä. Niiden osalta voinee luottaa tuotetekstiin, jos siinä on mainittu, että sopii lateksiallergisille. Jotkin elastomeerit saattavat kuitenkin olla sekoitteita, jossa on myös kumia, mutta automaattisesti ei ole kaikissa. Niissä siis joudumme olemaan valinnassa tarkempia tai kokeilemaan.

Sekoite: Jos tuotetekstissä ei ole mitään mainintaa materiaalista, oletusarvoisesti se on sekoite ja sisältää silloin lateksia.

Tämä sama ohje pätee myös dildoihin ja vibraattoreihin siinä missä penisrenkaisiin ja keinovaginoihin. 

*