Sexhibition - messujärjestäjä puhuu seksistä

Sexhibition-messujärjestäjä ja somevastaava puhuu seksistä – vai puhuuko? 

Terhi Westerberg on järjestänyt seksimessuja yli 20 vuotta mutta seksistä puhuminen punastuttaa yhä. ”Ajattelen, onko pakko?”

Hämeenlinnalainen Terhi Westerberg on järjestänyt Sexhibition-messuja jo yli 20 vuotta. Riihimäkeläinen Elle Lamminpää puolestaan vastaa tämän vuoden somemarkkinoinnista. Messujärjestäjänaiset kertovat, miten puhuvat seksistä. 

27-vuotias Lamminpää pitää seksiä luonnollisena puheenaiheena niin ystävien kuin oman kumppaninkin kanssa. Hänen mielestään seksiä ei pitäisi mieltää sivistymättömäksi tai likaiseksi puheenaiheeksi. 

- Jos vaikka joku on nähnyt hyvän seksiunen, voisi siitä jutella normaalisti ilman häpeää. 

- Kaikki me mietimme seksiä jollain tasolla. Miksei ystävien kanssa voisi puhua, jos vaikka parisuhteessa on seksin kanssa ongelmia? Lamminpää kysyy. 

Westerberg on puuhannut seksimessujen kanssa yli 20 vuotta ja puhuu seksistä lähes kyllästymiseen saakka aina syksyisin messujen markkinoinnin aikaan. Silti omasta seksuaalisuudesta puhuminen nostaa punaa naisen kasvoille. 

- Olen vähän sellainen suomalainen mies. Jos pitäisi puhua henkilökohtaisista asioista, ajattelen, että onko pakko. 

Seksivalistus on saattanut joillekin olla terveystiedon tunnilla hihittelyä ja punastelua, ehkä jokin video. Jotkut ovat puhuneet vanhempien kanssa, tai sitten ei. Oppia on saatu myös ”isoilta pojilta” tai alan lehdistä tai videoista. 

Lamminpäällä itsellään on 6-vuotiaat kaksoset ja Westerbergillä 18-vuotias tytär. Westerberg luottaa siihen, että asiat ovat tyttärellä hallussa. 

- Jos tyttäreltä koetan kysyä, ovatko asiat hallussa, vastaus on usein ”oo jo hiljaa”. 

Westerberg uskoo, että nuoret naiset keskustelevat asioista keskenään samalla kun puhutaan tunteista, ihastumisista ja rakkaudesta. He jakavat keskenään kokemuksiaan ja tunteitaan enemmän kuin oman vanhemman kanssa – ja näin asia oli jo Westerbergin nuoruudessa. Lamminpää on puolestaan optimisti sen suhteen, että ajan koittaessa omat lapset voisivat tulla puhumaan seksistä hänen kanssaan. 

- Haluan heidän tietävän, että äiti ymmärtää ja minulle voi tulla kertomaan. Ei tarvitse piilotella, jos ajatuksia tai kysymyksiä tulee. 

Messuilla käy monenlaisia ihmisiä. Westerberg on ilokseen huomannut, että noin 50-vuotiaat pariskunnat ovat löytäneet messut. Yhtäkkiä onkin aikaa kumppanille. Messut ovat tiedon ja virikkeiden hakemista sekä jo itsessään parisuhdeaikaa. Messuilla on esillä erilaisia esityksiä, myyjiä ja lavoilla näyttäytyy myös erilaiset fetissit. 

- Lapsia ja eläimiä ei lavoilla tulla tietenkään näkemään. Myös ulosteisiin vedän rajan, Westerberg kertoo. 

 

Sexhibition-messut järjestettiin tänä vuonna Helsingin Kaapelitehtaalla 2.-3.11.

Lähde: Ylen uutiset 2.11.2018