Voiko masturboida liikaa?

Voiko masturboida liikaa? 

Masturbointia, joka jo käsitteenä sisältää ajatuksen paheellisuudesta (tulee latinankielen sanoista manus – käsi ja struptum – raiskaus, häväistys) harrastetaan nykyisin huomattavasti enemmän kuin vielä pari vuosikymmentä sitten. Miehistä n. 60 prosenttia ja naisista n. 37 prosenttia on harrastanut itsetyydytystä viimeisen kuukauden aikana (Osmo Kontula 1/17). Miehistä lähes kaikki ja naisistakin enemmän kuin 75% on joskus harrastanut itsetyydytystä. Varsinkin naisten kohdalla määrä on lisääntynyt ja ero miehiin on vähentynyt. 

Voiko masturbointia sitten harrastaa liikaa? Yhä edelleen yhteiskunnassamme elää käsitys masturboinnin paheellisuudesta ja se aiheuttaa syyllisyyden tunteita etenkin vanhemmissa ikäpolvissa ja tiukemman kristillisen kasvatuksen saaneissa. 

Urologian (eli kikkelitieteen) erikoislääkäri Niilo Hendolin kertoo mielipiteitään masturboinnista tai sooloseksistä, kuten hän asiaa tykkää nimittää. Vastaamme lyhyesti otsikkoon: Silloin kun siihen ei liity pakonomaista tarvetta, siitä ei synny ahdistusta eikä syyllisyyttä, eikä sooloseksi häiritse parisuhdetta tai muuta elämää, niin tuskin sitä silloin voi liikaa harrastaa. 

Sooloseksiä voi harrastaa useastikin päivän aikana. Se on keino purkaa seksuaalista jännitettä, stressiä, ahdistusta ja masennusta. Sooloseksistä ei myöskään varsinaisesti ole mitään haittaa. Syyllisyyden tunteetkin liittyvät yleisimmin juuri vanhanaikaisiin käsityksiin itsetyydytyksen paheellisuudesta.